Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Advent u Malinskoj 2023.

2.12. - 30.12.2023.

Uz obilje novih svjetala i veselih događanja, približavamo se adventskom razdoblju u Malinskoj, najavljujući blagdan Božića s nizom uzbudljivih aktivnosti.

Za predstojeći Advent priredili smo obiman i raznovrstan program, s posebnim fokusom na djecu, ali ni odrasle nismo zanemarili. Uvjereni smo da će Malinska, s obilježenim adventskim događanjima, zauzeti značajno mjesto na karti božićnih dešavanja na otoku Krku te postati neizostavna destinacija za sve posjetitelje.

Kao uvod u adventsku atmosferu, pozivamo vas na hit komediju Kazališta Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”, koja će se održati 2. prosinca, u Školskoj sportskoj dvorani, u Bogovićima, s početkom u 19 sati.

Ulaznice za ovu predstavu dostupne su za kupnju u Interpretacijskom centru maritimne baštine – DUBoak, kao i na ulazu u dvoranu neposredno prije početka izvedbe.

Službeno obilježavanje Adventa u Malinskoj zpočet će 3. prosinca, s održavanjem svečane mise u crkvi svetog Nikole u Malinskoj, s početkom u 17 sati. Nakon mise, održat će se program paljenja prve adventske svijeće te mnoštvom lampica u centru Malinske, na Jazu.

 

U bogatom programu sudjelovat će dječji zborovi i školska dramska sekcija, a školska zadruga priprema posebnu prodajnu ponudu. Gastronomske delicije i glazbeni ugođaj bit će osigurani zahvaljujući doprinosu Mjesnog odbora Malinska-Bogović.

U susret blagdanu svetog Nikole, DUBoak priprema poseban program koji će se održati u utorak, 5. prosinca, s početkom u 17 sati pod nazivom ”Ususret sv. Nikoli”. Tijekom programa, posjetitelji će uživati u dječjem koncertu i sudjelovati u besplatnoj radionici izrade ukrasa.

Sveti Nikola stiže u Malinsku 6. prosinca, pod uvjetom da ga vremenske nepogode ne ometu. Ukoliko sve protekne prema planu, stići će morem do Jaza, gdje smo mu pripremili srdačan doček uz predstavu, veselu atmosferu te podjelu darova djeci u dobi od 2 do 6 godina, s prebivalištem u Malinskoj. Svečana misa u kapeli sv. Nikole zakazana je za 17 sati, a nakon nje slijedi dječji program ispred crkve.

U nadolazećim vikendima, najmlađi će biti oduševljeni obilnim programom u Adventskom šatoru, smještenom u parku Rupa, iza Interpretacijskog centra DUBoak. Program će pratiti prigodna ugostiteljska ponuda te prodajna ponuda školske zadruge.

U subotu, 9. prosinca, u 15 sati, šator će biti u sklopu FUN DAY-a, ispunjen plesnim skupinama i DJ-om kako bi obradovali najmlađe posjetitelje, dok će se u nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 15 sati, u sklopu SLOW DAY-a, dječja mašta razigrati zahvaljujući pripovjedačici Margareti Peršić, a potom će Morana Zibar pokrenuti sve mudre umove u uzbudljivom pub kvizu namijenjenom školarcima. U posebnom kutku šatora, djeca će doživjeti pravo božićno iznenađenje.

 

Da se odrasli ne osjećaju zapostavljenima, Morana Zibar će održati pub kviz za najhrabrije odrasle u 19 sati, nakon čega će slijediti noćna fešta uz DJ-a.

Dječja događanja nastavljaju se u subotu, 16. prosinca, s početkom u 15 sati, kada će se održati Dječje sportske avanture, koje uključuju adventske sportske igre u organizaciji Karate kluba Krk Croatia uz prigodni gastro program.

 

U nedjelju, 17. prosinca, u 15 sati, šator će biti poprište posebne dječje poslastice – koncerta ŠČumjetnika Mrleta, Ivanke i njihovih Kišnih razdraganaca.

Sredinom adventa, očekuje se veliki događaj za ljubitelje Olivera Dragojevića – koncert “Tragom Olivera” zakazan je za 15. prosinca, u Školskoj sportskoj dvorani, u Bogovićima, s početkom u 19 sati. Ulaznice se mogu kupiti u Interpretacijskom centru DUBoak, sustavu Eventim te na ulazu u sportsku dvoranu prije početka koncerta.

U Interpretacijskom centru maritimne baštine – DUBoak, će se  u subotu, 16. prosinca održati Adventska radionica u DUBoak-u.

Bakalar, tradicionalno jelo koje se često konzumira tijekom božićnog razdoblja, priprema se na različite načine, bilo da se radi o klasičnom bakalaru na bijelo, bakalaru u crvenom umaku ili nekom drugom ukusnom receptu. Ovo ukusno jelo od ribe ima duboko ukorijenjeno mjesto u božićnoj gastronomiji, donoseći okuse obiteljskih tradicija na blagdanski stol.

Kako nebismo zapostavili blagdansku tradiciju stola, 22. prosinca održat će se “Fešta od balakara”, ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine – DUBoak. Za dobru atmosferu pobrinut će se grupa DellBoys te folklorni program Kulturno umjetničke udruge Dubašnica.

Nakon završetka adventskog razdoblja, kraj 2023. godine obilježit će se tradicionalnim Božićno-novogodišnjim koncertom, u Župnoj crkvi sv. Apolinara, u Bogovićima, koji će se održati, 30. prosinca, u 18:30 sati.

Napomenimo da će tijekom adventa brojni lokalni ugostitelji pridonijeti programu bogatom ponudom, dok će mladi u Milovčićima ponovno 9. prosinca predstaviti svoj program “Adventa na Gulinu”, a 18. prosinca bit će održan i Školski božićni koncert, u Školskoj sportskoj dvorani, u Bogovićima, s početkom u 18 sati.

U nadi da će mnogi posjetitelji pronaći čaroliju lampica i sudjelovati u ponuđenom programu, Malinska poziva sve ljude koji se, unatoč zimi i hladnoći, žele ugrijati u iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana.


16/11/2023

Vezane objave