Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Izleti brodom

Malinska je kao destinacija odlična polazišna točka za izlete na Kvarneru i šire.

Malinska je kao destinacija, osim što nudi primamljive sadržaje, odlična polazišna točka za sve ostale željene izlete na Kvarneru i šire.

Ljeti se djeca ne miču iz mora; ali jeste li razmišljali o avanturi pod morem? Obitelji s djecom posebno su zanimljivi izleti brodom ili katamaranima sa staklenim dnom – „glassboat”.

Glassboat je svakako jedna od opcija za uživanje u danu s obitelji i stvaranje ljetnih uspomena.

Ako imate sreće, uz ribice, školjke i ostala mala morska stvorenja, vidjeti ćete i pokoju veću ribu u njenom prirodnom okruženju.

Od mnoštva brodskih vožnji,  svakako preporučamo vožnju ispod Krčkog mosta. Na ovom izletu također možete uživati u ljepotama podmorja, a nikad se ne zna, možda susretnete i delfine koji su česti gosti ovog zaljeva. Jedan od atraktivnijih izleta je izlet brodom u Beli na otoku Cresu te brodski izlet do Opatije.

KONTAKT

Kapetan Ivan
+385 91 532 6139
Krčine 1, Njivice
snjezana.drinjak@gmail.com

 

Panoramska tura

Izlet brodom sa staklenim dnom iz Malinske prema Belom na otoku Cresu dok uživate u panorami otoka krka i pogledu na Krčki most, poseban je doživljaj. Uz malo sreće ugledat ćete delfine koji će vam na tom putu praviti društvo.

KONTAKT

Aquavision
Obala, 51511 Malinska
Tel: +385 91 200 9627
e-mail: aquavisionmalinska@gmail.com

Polupodmornica

PoluPodmornica je brod koji izgledom podsjeća na podmornicu, ali ne zaranja već ostaje na morskoj površini dok vi sjedite u kabini 1,5 m ispod površine mora. Tura ovom neobičnom podmornicom traje 30-45 minuta, a idealna je za obitelji s djecom.

KONTAKT

Semisubmarine Malinska
+385 91 220 5050
Obala, Malinska
info@kamelija-excursions.com

 

Izlet do otoka Raba

Izleti prema Rabu obično kreću iz mjesta Krk i Baška, a uključuju razgledavanje grada Raba, uz organizirani ručak i plivanje na nekoj od plaža na otoku Rabu ili Krku.

 

Istraživanje najboljih plaža otoka Krka

Jednodnevno istraživanje plaža Krka obično kreće iz mjesta Krk i Punat, a tura uključuje obilazak nekoliko skrivenih plaža, većinom uz osiguran obrok.

 

Noćni ribolov s večerom

Nočni ribolov koćom poseban je doživljaj jer se na taj način upoznajavete s lokalnom tradicijom lova ribe. Posebno iskustvo je i večera na brodu od svježe ulovljene ribe.

 

Otočić Košljun

Maleni otok Košljun velik je svega 300 metara u dijametru, a na njemu žive samo franjevci u tamošnjem samostanu.

Košljun je smješten je u Puntarskoj uvali, nasuprot mjesta Punat, a do njega se može doći brodovima koji polaze s rive u Puntu, danas jednom od najvećih nautičkih središta u Hrvatskoj.

Posebnu ljepotu otoka pruža bujna vegetacija s brojnim stazicama za šetnje, a na relativno maloj površini od 48 tisuća metara četvornih  registrirano je 540 vrsta biljaka i gljiva.

Svoje vidljive tragove na njemu su ostavili  davni monasi,  benediktinci i franjevci. Benediktinska se opatija ugasila oko 1308. godine i Frankopani  sto godina kasnije  dovode na otočić dva franjevca. Prema predaji na Košljunu je potajno  sahranjen prevareni  knez Ivan Frankopan, te njegova kćerka Katarina Frankopan. Košljun ima veliko bogatstvo  vrijednih umjetnina.

Najstarija je cjelina arhiv s pergamenama još iz benediktinskog razdoblja ( 1330.), zbirka muzikalija s više od tisuću primjeraka, knjižnica s više od 100 inkunabula, Strabonov i Ptolomejev atlas, Arheološka zbirka predmeta od prethistorije, antike, rimskog doba. Tu je bogata galerija slika, prirodoslovna i numizmatička zbirka, etnografska zbirka. Drvene skulpture kasne gotike ( 12., 14., 16. st.) spadaju  u najveću spomeničku vrijednost Hrvatske. Danas Košljun ima jedinstveni suvremeni multimedijalni muzej. Ljetni koncerti u klaustru samostana poseban su doživljaj.

 

Više informacija o svim  izletima potražite u turističkim agencijama u Malinskoj i drugima mjestima na otoku.