Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak

Nastao kao odgovor na potrebe zajednice da sačuva svoju maritimnu baštinu od zaborava.

Interpretacijski centar maritimne baštine „DUBoak“ nalazi se u Malinskoj na samoj rivi, na onom istom mjestu odakle su brodovi kroz povijest odlazili štiva prepunih drva na putu prema Veneciji i obližnjoj Rijeci.

Nastao je kao odgovor na potrebe zajednice da sačuva svoju maritimnu baštinu od zaborava, potaknut valom revitalizacije, odnosno ponovnog buđenja interesa, ne samo za maritimnu već sveukupnu baštinu koja se našla ugrožena globalizacijskim tendencijama.

Put kroz Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak zamišljen je kao priča koja vodi od samoga početka, dakle od samoga žira koji se, bez pretjerivanja, može prikazati kao zavjetna škrinja maritimne baštine Dubašnice jer tu gotovo sve proizlazi iz duba. Dub je Dubašnici dao ime, a igrom sudbine i potpuno odredio njen izgled.

Nakon toga upoznat ćete se s brodovima koji su obilježili ovu našu valu, najljepšu na svijetu! Upoznat ćete se tu i s nepoznatim, a tako važnim Dubašljanima koji su obilježili povijest pomorske kartografije. Tu možete sastaviti svoj brod ili zaploviti naborima prostora i vremena, pa kroz virtualni svijet skoknuti gotovo 200 godina u prošlost, i iz Malinske zaploviti put Venecije.

A tu ćete saznati i priču o ladvi, i zašto je baš ta barka jedna velika enigma koja je obilježila povijest Dubašnice.

Dođite i posjetite nas!

kontakt

Interpretacijski centar maritimne baštine – DUBoak
Obala 21b, 51511 Malinska
Tel.: +385 91 621 4304
e-mail: duboak@malinska.hr
https://duboak.org/