Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

All that Jazz Art Festival

1.-3.9.2023.

Sa iznimnim zadovoljstvom najavljujemo peto izdanje All That Jazz art festivala, koje će se održati pod organizacijom TZO Malinska – Dubašnica i udruge Termen iz Malinske. Ove godine festival nastavlja svoj međunarodni karakter te donosi niz nevjerojatnih umjetničkih događaja.

program

 

01.09.2022 -20:30 Kuća dubašljanske baštine

DINO IVELJA QUARTET

 Quartet je održao brojne koncerte kako samostalne tako i na raznim festivalima od čega je možda najvažnije istaknuti promociju albuma na Trsatskoj gradini te nastup na jubilarnom 30. Jazz time-u, najdugovječnijem jazz festivalu u Hrvatskoj. Upravo povodom 30. godišnjice Jazz Timea Rijeka izdan je album na kojem su se našle i skladbe Quarteta Dina Ivelje kojeg čine: Dino Ivelja (bas gitara), Zvonimir Radišić (gitara), Luka Vrbanec (saksofon) i Leonard Berisha (bubnjevi).

Kvartet ima moderni pristup jazzu sa jako energičnom svirkom, a na koncertima izvode skladbe koje su se našle na prvom albumu koji je izašao u lipnju 2021. godine pod nazivom Šilo Meka Jazza.

 

02.09.2023. 20:30 Kuća dubašljanske baštine

DRUMBOOTY

drumbooty je najnoviji projekt najtraženijeg bubnjara sa prostora Balkana, Peđe Milutinovića. Ovaj peteročlani bend karakterizira energična i melodična fuzija jazza, elektronike, hip hopa i afrobeata na koju je nemoguće ostati ravnodušan. Bend je osnovan 2020. godine nakon izdavanja Milutinovićevog prvog albuma “Veritas Vincit” za Orenda records iz Los Angelesa, na kojem su sudjelovale svjetske zvijezde poput Davida Binneyja, Rona Warburga, Pere Krstajića. Uz Milutinovića za bubnjevima, u bendu su saksofonist Luka Ignjatović, profesor na Muzičkoj akademiji u Beogradu, Stevan Milijanović  i Bojan Cvetković na klavijaturama  čiji se različiti stilovi pretvaraju u savršenu alkemiju na pozornici, Akos Forgac na bas gitari koji cjelokupan groove zaokružuje modernim pristupom kojeg donosi s Berkeleya i njujorške jazz scene.

 

 

02.09., 18:00 – 19:30, Malinska, riva

JAZZ NA VESLA – HORNET TRIO

Talijanski trio iz Trsta sviratI će poznate jazz standarde, funk i New Orleans  improvizacije. Hornet trio čine Simone Lanzi na kontrabasu, Giuliato Tull na saksofonu i Paolo Bernetti na trubi.

 

03.09. , 20:30 Kuća dubašljanske baštine

ZMAJ ORKO STAR

Jedni od najplodonosnijih multiinstrumentalista hrvatske glazbene scene – Zoran Majstorović, Borko Rupena i Toni Starešinić udružuju se kako bi izgradili zvuk nove europske improvizirane glazbe kombiniranjem raznih žičanih instrumenata i perkusija s elektroničkim instrumentima i efektima. Kao trio Zmaj Orko Star krenuli su u svoju digitalnu glazbenu odiseju planetom Zemljom u 21. stoljeću.

Ime sastava nastalo je domišljatom kombinacijom imena članova. Zoran Majstorović na albumu se našao na električnoj gitari, udu, baglami, kori, te raznim efektima. Toni Starešinić kroz svoj je angažman kao klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer, a Borko Rupena zaslužan je za bubnjeve.

Za svoju glazbu kažu:

Kreativna improvizirana glazba je autohtoni dio europskog glazbenog nasljeđa budući da se improvizacija kao koncept koristila u europskoj glazbi stotinama godina unazad i prilično se razlikuje od američkog free jazza. Na tom tragu pokušavamo graditi zvuk nove europske improvizirane glazbe kombinirajući različite akustične žičane i perkusijske instrumente s elektronskim instrumentima i elektronikom.“

 

Video mapiranje KDB za vrijeme trajanja festivala raditi će riječki umjetnik Damjan Šporčić pod umjetničkim nazivom Oblik3, tako da pozivamo svih neka dođu u Bogoviće u Kuću dubašljanske baštine – oazu umjetnosti  općine Malinska – Dubašnica. Za one koji ne znaju Kuća se nalazi preko puta župne crkve sv. Apolinara.

 

Ulaz na sva događanja je besplatan.


30/08/2023

Vezane objave