Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Obračun paušalne turističke članarine za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu

Hrvatska Turistička Zajednica objavila je novi pravilnik o obračunu paušalne turističke članarine za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu koji...

Hrvatska Turistička Zajednica objavila je novi pravilnik o obračunu paušalne turističke članarine za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu koji j vidljiv u sustavu E visitor svim korisnicima.

 

Ovime vas putem obavještavamo kako je od ponedjeljka 3. kolovoza 2020. unutar sustava eVisitor vidljiv obračun turističke članarine za 2020. za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, sve u skladu s odredbama novog Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 52/19), Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (NN 14/20)  i Dopunama navedenog pravilnika (NN 88/20).

 

Podsjećamo kako je od 1. siječnja  2020. na snazi novi model obračuna turističke članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

 

Isto tako napominjemo kako je obračun vidljiv samo obveznicima, a ne i turističkim zajednicama. Shodno navedenom u prilogu dostavljamo prikaz obavijesti vezano za predmetni obračun koji je vidljiv obveznicima plaćanja istog.

 

UPUTE ZA E VISITOR

  1. Nakon što ste se ulogirali u sustav E visitor na početnoj stranici pod oznakom “Obavijesti TZ”
  2.  Pod oznakom “Obavijesti TZ” vidljivi su podaci za uplatu i iznos turističke članarine s dospijećem plaćanja u tri rate. Podatke je potrebno prepisati na uplatnicu ili platiti putem internet bankarstva.

Sukladno 11. članku, stavku 3. Zakona o turističkoj članarini godišnji paušalni iznos članarine za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu može se platiti jednokratno do 31. srpnja tekuće godine ili u tri jednaka obroka, s time da prvi obrok dospijeva 31. srpnja, drugi 31. kolovoza, a treći 30. rujna tekuće godine.

 

 

Ispunjeni TZ 2 obrazac i kopije uplata dostaviti u nadležnu Poreznu upravu najkasnije do 15 siječnja tekuće godine za proteklu godinu.

 


08/08/2020

Vezane objave