Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

COVID-19 INFO

Od 1.4.2021. godine na snazi je nova Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH

Republika Hrvatska svim putnicima koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica EU/EGP (bez obzira na državljanstvo) koje se ne nalaze na tzv. zelenoj listi, omogućuje ulazak u zemlju uz:

1. Negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na COVID-19 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).

2. Potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice.

3. Predočenje potvrde kojom se potvrđuje da se osoba oporavila od infekcije virusom COVID-19 nakon što je prethodno imao/la pozitivan PCR ili brzi antigenski test, pri čemu je ta potvrda valjana najranije jedanaestog dana od dana prispijeća pozitivnog testa te najdulje do 180-og dana od dana prvog pozitivnog testa.

4. Obavljanje PCR testiranja ili brzog antigenskog testiranja na COVID-19 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. – U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

Državljanima trećih zemalja bit će omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku ukoliko također zadovolje jedan od gore navedena četiri uvjeta pri ulasku te dodatno predoče potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj.

– Napomena: Prema novom režimu ulaska u Republiku Hrvatsku, djeca mlađa od sedam godina koja putuju u pratnji roditelja/skrbnika izuzimaju se od obveze predočenja negativnog rezultata testa i samoizolacije ako roditelji/skrbnici posjeduju negativni PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti COVID-19.

Putnici iz zemalja koje su obuhvaćene popisom država Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima se primjenjuju posebne epidemiološke mjere obvezni su:

1. Predočiti negativan nalaz PCR testa koji nije stariji od 48 sati i određuje im se nužna mjera obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana;

2. Vrijeme trajanja samoizolacije može se skratiti ako osoba, najranije sedmi dan samoizolacije, o svom trošku obavi PCR testiranje na COVID-19 u ustanovi ovlaštenoj za provedbu testiranja te ako je nalaz testa negativan.

Kako bismo Vam olakšali ulazak i boravak u Hrvatskoj, kreirana je web stranica Enter Croatia kako bi Vam olakšali ulazak i boravak u Hrvatskoj (odaberite jezik i ispunite obrazac).

testiranje na covid-19 na području grada krka i rijeke
KRK

pcr test
  • ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak 08:00 – 09:00
  • ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u Krku, na adresi Vinogradska 2b, 51500 Krk
  • cijena testa iznosi 390,00 kn plativo isključivo u gotovini
  • na testiranje je potrebno donijeti ispunjenu narudžbenicu

Za testiranje nije potrebna prethodna najava, osim u slučaju grupa od 10 i više osoba koje je potrebno prethodno najaviti putem maila epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr ili telefonom na +385 51 221 955.

 

Brzi Covid test

 

Dom zdravlja PGŽ, ispostava Krk, Vinogradska ul. 2b, 51500 Krk

  • ponedjeljak – petak, od 06:00 do 07:00, 11:30 – 13:00

Zahtjev s podatcima (ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona) poslati na rapid.covid.krk@domzdravlja-pgz.hr

Rezultati testiranja dostupni su nakon 30 minuta, a nalaz je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku.

Cijena testa iznosi 150,00 kn plativo u gotovini.

 

OMIŠALJ

Ambulanta Adria Polymer, Poje 1, Omišalj – ex Dina, svakim danom (uključujući i vikende) od 08:00 do 22:00.

 

 

RIJEKA

PCR TESTIRANJE NA COVID-19 (DRIVE IN) NA OSOBNI ZAHTJEV U SJEDIŠTU NASTAVNOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO PGŽ, Krešimirova 52a, Rijeka

– Uzimanje uzoraka provodi se svakim radnim danom i subotom od 8 do 12 sati, na parkiralištu uz sjedište NZZJZ PGŽ.

– Cijena testa je 390,00 kn.

– Rezultati testiranja gotovi su u roku od 48 sati i šalju se putem maila ili se mogu preuzeti osobno na šalteru od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ukoliko ne vidite e-mail u pristigloj pošti, provjerite spam/neželjenu poštu te dodajte našu adresu u kontakte.

Fizičke osobe:

– Prije testiranja potrebno je dostaviti popunjenu narudžbenicu i izvršiti plaćanje na šalteru u prizemlju Zavoda.

Pravne osobe:

– Popunjenu narudžbenicu/odobrenje s podacima za testiranje potrebno je poslati na mail adresu narucivanje.poslovni@zzjzpgz.hr.

– Testiranje se organizira po dogovoru.


05/05/2021

Vezane objave