Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Prikupljanje humanitarne pomoći

Prosljeđujemo obavijest o prikupljanjanju humanitarne pomoći za područja stradala u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.
Svi oni koji su u mogućnosti ponuditi smještaj osobama koje su ostale bez svojih domova, mogu to učiniti u koordinaciji s Crvenim križem na broj 091 221 0011.
Zajedno smo jači!

#PrayForPetrinja #PrayForCroatia

Upute kako pomoći pogođenima potresom

Potaknuti brojnim upitima građana koji žele pomoći stanovništvu pogođenom razornim potresom, Hrvatski Crveni križ donosi načine na koje to mogu učiniti.

Sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.
Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:
Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Model: HR 00
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Stanovništvu koje se suočava s posljedicama razornog potresa pomoći možete i pozivom na broj 060 9011.

(Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru.
Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa. Popis društava možete naći u adresaru koji se nalazi na početnoj stranici.

Zagrepčani donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom.

Popis potrebne pomoći se nalazi niže u tekstu.

 

Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati pozivu za pomoć stradalom stanovništvu, Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje.

Izvor: https://www.hck.hr/novosti/upute-kako-pomoci-pogodjenima-potresom/10649


30/12/2020

Vezane objave