Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

“Priče o nama”

Vođene interpretacijske šetnje koje pričaju o navikama, povijesti, te načinu života ljudi na području Dubašnice. Na interaktivan način saznajte životne priče i način života nekadašnjih mještana. Cilj ovih šetnji je unapređenje kvalitete kulturno turističke ponude i širenje svijesti o važnosti očuvanja materijalne i nematerijalne baštine. Interpretacijske šetnje voditi će Petra Kraljić i Ivan Blažetić, licencirani turistički vodiči.

  1. „Pogled u Život naših nona“

19:30 -20:30, ispred crkve sv. Nikole

Jeste li se ikad zapitali kakva je Malinska bila pred 100 godina? Kako se živjelo, što se jelo, kako se provodilo slobodno vrijeme, kako su se stanovnici zabavljali… Zajedno ćemo se vratiti u to vrijeme i upoznati duh Malinske kakva je nekad bila.  Pridružite nam se u interpretacijskoj šetnji Malinskom i otkrijte kako je izgledao život naših nona.

  1. „Suživot s dubom“

20:30 -21:30, trg

Naši su pradjedovi, okruženi morem i dubom ( hrastom) živjeli od poljoprivrede, stočarstva i ribarstva. Saznajte na koji način i čime su ribarili, te zbog kojeg razloga riva u Malinskoj nosi ime „Riva velike barke“. Saznajte put duba iz dubašljanskih šuma prema moru i raznim lukama Mediterana.

 

Premijera interpretacijskih šetnji održat će se u srijedu, 30.06.2021. s početkom u 19:30 sati ispred crkve sv. Nikole u Malinskoj.

Zbog ograničenog broja polaznika šetnje molimo vas da se unaprijed prijavite za pojedinu šetnju u TZO Malinska -Dubašnica putem poziva na broj telefona 051 859-207 ili putem e-maila info@visitmalinska.com


28/06/2021