Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Krk Bike Romantic Story

 

Krk Bike Romantic Story – 12.06.-13.06.2021.

Dobrodošli na biciklističku romantičnu avanturu otoka Krka!
U nastavku Krk Bike Story-a počastiti ćemo vas romantičnom MTB vođenom turom –vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i aktivne parove koji žele upoznati romantičnu stranu otoka Krka uz bogatu povijest, bio raznolikost i eno-gastro ponudu otoka.

PRVI DAN, subota 12. Lipnja– Krk Bike Romantic Story priča je vođena kružna biciklistička tura koja će vas upoznati sa skrivenim povijesnim lokalitetima i prelijepim romantičnim vizurama.
Ruta, duga 37 kilometara s ukupno 650 visinskih metara uspona, kreće iz Malinske obalnom šetnicom u smjeru mjesta Porat. Nastavlja kroz maslinike i suhozide do Svetog Vida, pa preko Sužana, Čižića, Jezera vodi do Njivica i natrag do Malinske.

DRUGI DAN, nedjelja 13. lipnja, rezervirana je za potpuno nov doživljaj bicikliranja. U „Potrazi za Blagom Zlatnog otoka Krka”, uz pomoć karte i tragova, na zanimljiv i zabavan način saznati ćete brojne povijesne zanimljivosti i otkriti jedinstvene prirodne fenomene.

Za sve sudionike osigurane su okrijepe, a vrijedne romantične nagrade očekuju prva tri para koja dođu do blaga.

 Glavne nagrade „Potraga za Blagom Zlatnog otoka Krka”

 1. nagrada: Romantični ručak ili večera za dvoje u restoranu Rivica, Njivice

Sponzor: TZ općine Omišalj/ Restoran Rivica

Restoran Rivica nalazi se u samom centru mjesta Njivice. Sve je počelo davne 1934. godine u pansionu Mare Lesice, pranone Dražena Lesice. Kroz vrijeme Rivica je postala odredište putnika namjernika, gurmana spremnih na gastro doživljaj. Proteklih 80 godina restoran i njegovi vlasnici dobitnici su više strukovnih domaćih i stranih priznanja. Priča o Rivici je priča o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu. Priča o strasti, trudu i opstojnosti.

Poveznica: https://rivica.hr/

 2. nagrada: Poklon bon (voucher) za dvije osobe u Wellness & Spa centru hotela Malin

Sponzor: TZ općine Malinska-Dubašnica / Hotel Malin, Malinska

Hotel Malin udaljen je 5 minuta hoda od centra Malinske te je odličan izbor za one koji žele neometano sanjariti u intimnom kutku novootvorenog wellness i spa centra. Bilo da dolazite sami, u društvu ili s cijelom obitelji, uživanje u eleganciji i udobnosti hotela Malin uistinu može postati jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Poveznica: https://malin-krk.com/

 3. nagrada: Paket prirodne kozmetike Viana Immortelle za nju i njega

Sponzor: TZ općine Omišalj/Natura Consulting d.o.o.

Trgovačko društvo Natura Consulting d.o.o iz Punta registrirano je za uzgoj, preradu te distribuciju ljekovitog i aromatskog bilja. Plantaža smilja nalazi se u općini Omišalj, na otoku Krku, na poljoprivrednom zemljištu od 80,000 m2 gdje se potpuno ekološki uzgaja 360,000 sadnica smilja. Uz samu plantažu nalazi se vlastita destilerija u kojoj se termički obrađuje (vodenom parom) zelena masa smilja, a od koje se dobije eterično ulje smilja i hidrolat (mirisna vodica). Proizvodi (eterično ulje smilja i hidrolat) uvršteni su u popis otočnih proizvoda otoka Krka za koju posjedujemo markicu Hrvatski otočni proizvod.

Poveznica: http://www.naturaconsulting.hr/

      

Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina – gratis

Trajanje događanja: 6 sati

 

Petak 11.06.2021.

Lokacija okupljanja: Njivice, lukobran

17:00 – 19:00 – prijave sudionika za Krk Bike Romantic Story, mogućnost najma i testiranja bicikala

 

Subota 12.06.2021. Krk Bike Romantic Story

Lokacija okupljanja: Malinska, trg

08:30 – 09:30 – prijave sudionika za Krk Bike Romantic Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 – 10:00 – informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost
10:00 – 16:00 – start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk Bike Romantic Story

Krk Bike Romantic Story – tijek ture:

Nakon starta i kraće vožnje kroz Malinsku, obalnom šetnicom dolazimo do mjesta Porat. Iza sebe ostavljamo panoramu Malinske i nastavljamo označenom MTB stazom broj 26 koja nas vodi kroz maslinike i suhozide, tipičnog otočnog krajolika. Zatim skrećemo u pravcu vidikovca Fumak, zavjetnog križa s prekrasnim pogledom na cijeli Kvarner i zanimljivom pričom o njegovom nastanku. Nastavljamo vožnju kroz maslinike i prolazimo naseljima Turčići i Milovčići, gdje nas čeka kratka okrjepa. Nastavljamo putem preko Kremenića i Sv. Vida, te šumskim stazama u smjeru Sužana i Čižića gdje je predviđena kratka okrjepa na plaži Meline, poznatoj po ljekovitom blatu. Vožnju nastavljamo u smjeru Jezera, najvećeg prirodnog slatkovodnog staništa otoka Krka. Jezero je iznimno važno radi očuvanja vrednota bio raznolikosti otoka Krka, ali i šireg kvarnerskog područja. Biciklističkom stazom prolazimo kroz Njivice te Rajskom cestom stižemo do krajnjeg odredišta- Malinske. Druženje nastavljamo uz okrjepu i osvježenje na rivi.

 

Nedjelja 13.06.2021. Krk Bike Romantic Story Treasure Hunt

Lokacija okupljanja: Njivice, lukobran

09:00 – 09:30 – prijave sudionika za Krk Bike Romantic Story Treasure Hunt
09:30 – 10:00 – objašnjenje i detaljni opis ture te podjela mapa “Potraga za blagom Zlatnog otoka Krka“
10:00 – 16.00 – početak ture i službeni završetak „Potrage za Blagom Zlatnog otoka Krka” i proglašenje pobjednika

Krk Bike Romantic Story Treasure Hunt – tijek ture:

U nedjeljnom nastavku MTB romantične priče svi sudionici postaju istraživači. Uz pomoć karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu krećemo duž označene staze u avanturu pod nazivom “Potraga za Blagom Zlatnog otoka Krka”. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja para očekuju i romantične nagrade.

Ruta je duga 41 km s ukupno 650 visinskih metara uspona.
Nakon formiranja timova slijede upute i podjela mapa.
U 10.00 sati timovi biciklima kreću u potragu za blagom markiranom rutom u smjeru Malinske. Nakon prolaska kroz centar Malinske, nastavljamo kroz Milčetiće i Milovčiće u pravcu Sv. Vida, gdje se nalazi arheološka zbirka koja čuva artefakte iz 5. i 6. stoljeća nađene prilikom istraživanja lokaliteta Cickini, smještenog nedaleko od Sv. Vida. Šumskim putevima do Čižića i Rudina gdje ćemo timove razveseliti obilaskom spilje Biserujke i okrjepom. Nastavak slijedi makadamskim putevima prema jedinstvenom arheološkom lokalitetu Mirine – Fulfinum, antičkom gradu i ranokršćanskom kompleksu u uvali Sepen kod Omišlja. Nakon kraće okrijepe, nastavak vožnje prema do krajnjeg odredišta- Njivica, gdje nas očekuje proglašenje pobjednika i dodjela nagrada uz okrjepu i druženje.

     

Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA

  1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: Krk Bike Romantic Story 12.-13.06.

* Prijave se zaprimaju do petka 11.06. do 14:00 sati.

  1. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete). U slučaju da uplate nisu izvršene transakcijski svi sudionici mogu to učiniti na licu mjesta plaćanjem u gotovini.

* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju

* Podaci za uplatu su sljedeći:

Primatelj: Cycle expedition d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb

IBAN: HR7324020061500073547, Erste&Steiermärkische Bank d.d.

SWIFT: ESBCHR22

 

U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima

 

PRIJAVA NA LICU MJESTA

  1. Popunite online obrazac za prijavu na licu mjesta
  2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini

* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju

 

Kontakt podaci za informacije i odgovore na tehnička pitanja:

Mail: info@cyclecroatia.com

Tel: 00385 91 6041 726

Važne informacije:

* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail info@cyclecroatia.com . Cijena za Fully MTB je 100 kuna i 150 kuna za eMTB – https://cyclecroatia.com/bike-rental-croatia/. Prva tri prijavljena sudionika moći će besplatno unajmiti eMTB ili MTB bicikl.

* Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige i rezervne zračnice (djeca mlađa od 16 godina obavezna su nositi kacigu), te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.

* Biciklistička tura prilagođena je obiteljima i zahtjeva osnovnu razinu kondicije, koju se može steći svakodnevnim bicikliranjem.

* Sudjelovanje djece do 16 godine dozvoljeno je ISKLJUČIVO uz roditeljsku pratnju / Sudionici starosne dobi od 16 – 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja prije same ture

* Epidemiološke mjere: Događanje će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Obavezno je korištenje maske za lice prilikom prijave i okupljanja prije polaska na biciklističku turu. Prije dolaska na manifestaciju potrebno je izmjeriti tjelesnu temperaturu te ako je ona viša od 37,2° C odustati od sudjelovanja. Obavezno je pridržavanje mjere fizičkog distanciranja u razmaku od 1,5 m na otvorenom prostoru. Prilikom prijava vodit će se evidencija sudionika koja sadrži ime, prezime i broj telefona sudionika. Svi su sudionici dužni pridržavati se epidemioloških mjera i zbog zaštite svoga zdravlja i zdravlja ostalih sudionika.

 *Organizatori: Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica općine Dobrinj

Kontakti:

 TZO MALINSKA
Obala 46, 51511 Malinska
Tel.: +385 (0) 51 859 207
info@visitmalinska.com
  TZO OMIŠALJ
Ribarska obala 10, 51512 Njivice
Tel.: +385 (0) 51 846 243
info@visit-omisalj-njivice.hr
 TZO DOBRINJ  
Stara cesta BB, 51515, Šilo
Tel.: +385 (0) 852 107
info@visitdobrinj.hr

 

*U suradnji s: CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o Napomena: organizatori zadržavaju pravo promjene trasa. U slučaju promjena ili dopuna, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.


21/05/2021