Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Interpret Europe: Edukacija za certificiranje interpretatora baštine na otoku Krku

Ukoliko ste licencirani turistički vodič i želite nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine, te pasivne posjetitelje pretvoriti u aktivne sudionike, pozivamo Vas da se prijavite na Edukaciju za certificiranje interpretatora baštine na otoku Krku. Edukacija se održava u zajedničkoj organizaciji svih turističkih zajednica s otoka Krka.

Datum održavanja:

  • Prvi dio edukacije održati će se od 21.05. do 23.05.2021. godine ( petak – nedjelja) od 8:00 do 18:00 sati
  • Drugi dio edukacije održati će se od 28.05. do 29.05.2021. godine ( petak-subota) od 8:00 do 18:00 sati

Mjesto održavanja:

  • Velika vijećnica grada Krka, Trg bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk

Prijave su otvorene do 17. svibnja 2021. ili do popunjenja maksimalnog broja polaznika (16)

Edukacija uključuje:

  • 40 sati vježbi i radionica
  • Priručnik
  • Potvrdu o sudjelovanju u edukaciji
  • Certifikat izdan od Interpret Europe, nakon uspješno završenog zadatka. Cijena obaveznog jednogodišnjeg učlanjenja u Interpret Europe iznosi 40,00 €, te navedeni trošak sudionici edukacije snose sami, dok protuvrijednost tečaja od 1.500,00 kn po polazniku financiraju organizatori.

Prvenstvo prijave imaju licencirani turistički vodiči, no ukoliko bude slobodnih mjesta, i svima koji osobno predstavljaju baštinu posjetiteljima: muzejskim vodičima, tradicijskim obrtnicima, članovima neprofitnih organizacija, destinacijskom menadžmentu. Ovaj tečaj ne nadomješta licencu za turističkog vodiča prema važećim zakonskim propisima, već nudi dodatna znanja i vještine. Preporučuje se osobama koje već imaju iskustva s vođenjem posjetitelja.

Po završetku edukacije, od polaznika se očekuje kreiranje barem jedne nove interpretacijske ture za svaku destinaciju / turističku zajednicu s otoka Krka. Polaznici, prema prijavnom obrascu, imaju pravo izraziti interes za dvije turističke zajednice, čija će dostupnost ovisiti o brzini popunjavanja mjesta, a po završetku tečaja, u dogovoru s jednom od turističkih zajednica, obvezuju se na održavanje dvije interpretacijske ture u njihovom vodstvu, u periodu od 01.07. do 30.09.2021. godine.*

*Ugovor se potpisuje sa onom TZ na čijem području sudionici planiraju održavati interpretacijske ture

Ukoliko ste zainteresirani, molimo da se prijavite putem online obrasca u nastavku.

     

O INTERPRET EUROPE

Interpret Europe je Međunarodno udruženje za interpretaciju baštine. Udruga je osnovana 2010. godine s ciljem poticanja izvrsnosti i učinkovitosti u interpretaciji materijalne i nematerijalne baštine, kao i osvještavanja o njenoj važnosti za razvoj lokalnih zajednica. Kroz svoje aktivnosti Udruga potiče širenje znanja i vještina, razmjenu ideja, znanja i iskustava iz područja interpretacije baštine. Danas ima više od 1200 članova u 56 zemalja Europe i svijeta.

O TRENERU

Samia Zitouni je dugogodišnji iskusni turistički djelatnik, turistički vodič i pratitelj, vlasnica obrta Netragom Travel, piše i uređuje stranicu The best of Zagreb na kojoj nudi zanimljive razglede i izlete. Prvi koraci u turizmu dogodili su se 1993. na Kvarneru, a profesionalno je u turizmu od 2004. Zbog strasti prema istraživanju i interpretaciji uvijek spremna na nove pozitivne izazove. 16 godina profesionalne karijere u turizmu na pozicijama srednjeg menadžmenta s izvrsnim znanjem 3 strana jezika (engleski, francuski i ruski). Licencirani je turistički vodič za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju na engleskom, francuskom i ruskom jeziku. Interpretator je baštine i trener vodiča – interpretatora baštine (CIG), certificiran od udruženja Interpret Europe.

 

Dodatne informacije o tečaju:

TZO Malinska – Dubašnica

E-mail:daniel@visitmalinska.com

Tel: 098 327 358


10/05/2021