Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Gdje za vikend? – U Malinsku!

Malinska je mjesto na otoku Krku smješteno u prostranom zaljevu zaštićenom od jakih vjetrova. U 18. stoljeću postala je jedna od glavnih izvoznih luka otoka Krka, a prvi turisti dolaze u 19. stoljeću parobrodom iz Trsta. Danas se njezini stanovnici uglavnom bave turizmom, pa je tako sve podređeno turističkim sadržajima i ponudi za goste.

Proljeće u Malinskoj jedno je od najljepših godišnjih doba, kad sve biljke počinju zelenjeti i cvasti. U proljetnim mjesecima moguće je šetati uz more ili sudjelovati u edukativnim pješačkim turama po Dubašnici. Idealno je vrijeme za otkrivanje skrivenih plažica i uvala u netaknutom prirodnom okruženju.

Nedavno su stigle odlične vijesti za vlasnike restorana, konoba i caffe barova koji napokon mogu otvoriti svoja vrata posjetiteljima, a sve uz pridržavanje određenih propisa, vezanih uz epidemiološke mjere, kako bi zaštitili svoje goste. Malinska obiluje brojnim ugostiteljskim objektima gdje možete razmaziti svoje nepce neodoljivim delicijama ili popiti omiljeni napitak, istovremeno se opuštajući na predivnim terasama s pogledom na more.

  

U nastavku se nalazi popis trenutno otvorenih ugostiteljskih objekata.

 • Kavana Beleca, Obala 42, +385 51 866 110
 • Slastičarnica Gogo, Obala 30
 • Slastičarnica Malina, Obala 41
 • Slastičarnica Rimini, Obala 44

Malinska je idealna destinacija za parove, obitelji i osobe treće životne dobi koji se mogu opustiti u dugim šetnjama, otkrivanjem skrivenih plaža i pronalaženju svog kutka za relaksaciju i odmor. Svoj dan začinite ukusnim obrokom u jednom od mnogobrojnih restorana, konoba, pizzeria…

Kada s vama putuju oni najmlađi, priprema i organizacija izleta ima posebnu važnost. Boravak na svježem zraku i suncu vrlo je bitan za razvoj djeteta, ali predstavlja i odličnu razbibrigu za odrasle, kako bi se u igri s djecom bar na trenutak odmorili od svakodnevice i životnih avantura. U Malinskoj možete pronaći nekoliko parkova za djecu s različitim sadržajima poput tobogana, ljuljački, penjalica gdje vaše dijete može isprobati svoje penjačke sposobnosti.

  

Ljubitelji sportskih aktivnosti kao što su pješačenje, trčanje i bicikliranje mogu se tijekom boravka u Malinskoj prepustiti ljepoti prirode  i ˝napuniti svoje baterije˝.

Nakon rekreacije, šetnje, boravka u prirodi, ali i svakodnevnog stresa,  priuštite si opuštanje uz vrhunsku masažu ili odaberite tretman uljepšavanja u jednom od kozmetičkih i frizerskih salona. Predlažemo da svoj termin rezervirate na vrijeme – minimalno 7 dana ranije.

 • New Style, Dubašljanska 111, +385 91 514 5222
 • Frizerski obrt Justinić (za muškarce), Jaz 1/1, +385 91 563 7600
 • Fizio Maris, Dubašljanska 76a, +385 97 699 5473
 • Beauty shine, Milovčići 60, +385 91 915 1034
 • Eleni, Kvarnerska 1a, +385 91 794 6604
 • Noah, Jaz 1, +385 91 512 4642

 

U raznolikoj ponudi Malinske mogu se pronaći i sadržaji za goste koji na putovanje žele povesti i svog kućnog ljubimca. Kao pet friendly destinacija, Malinska kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima pruža uživanje u morskim aktivnostima, kao i opuštanje u dug im šetnjama duž cijeloga mjesta. Nedaleko od centra nalazi se trgovina s potrepštinama i hranom za ljubimce.

 • Trgovina Krk Agrarija & pet shop, Kvarnerska bb, +385 51 750 434

Ljubazno vas molimo da otpad i cigaretne opuške odložite u za to predviđena mjesta. Vlasnike četveronožnih ljubimaca molimo da prilikom boravka koriste povodac te da pospreme izmet, kako bi i ubuduće Malinsku održali čistom, lijepom i urednom za sve posjetitelje.

 


11/03/2021

Vezane objave