Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Start CRO Race utrke bit će u Krku, a dionica utrke prolazi i kroz Malinsku!

Prvi otočni start međunarodne utrke Cro Race održat će se na Krku!

Ovogodišnje osmo izdanje utrke CRO Race donosi promjene, a jedna od njih je da će se utrka djelomično odvijati i na otocima.

Otok Krk ove godine ima iznimnu čast, da kao prva otočna destinacija i domaćin starta utrke ugosti svjetsku biciklističku elitu i timove iz  kategorija UCI WorldTeams, UCI ProTeams i UCI Continental Teams.

Međunarodno sportsko natjecanje – CRO Race, sastoji se od šest etapa, a Hrvatsku, u tom razdoblju, pretvara u pravu sportsku pozornicu.

Turističke zajednice Malinska-Dubašnica, Dobrinj, Omišalj, Punat, Baška, Vrbnik te Turistička zajednica otoka Krka, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka i Turističke zajednice Kvarnera, udružile su snage kao partneri projekta utrke CRO Race. 

CRO Race utrka održat će se krajem rujna. Start pete takozvane kraljevske etape iz grada Krka, predviđen je 30. rujna 2023. godine. Sudionici CRO Race utrke odvozit će morati preko tisuću kilometara kako bi pobijedili na ovom natjecanju. Biciklistička utrka bit će popraćena u čak 190 država na šest kontinenata, a čak 130 TV kanala utrku će prenositi uživo.

Trka Cro Race uvrštena je u kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI) na kojoj nastupaju najbolji svjetski biciklisti. Na prethodnom izdanju CRO Race-a sudjelovao je Jonas Vingegaard – pobjednik utrke Tour de France 2022.

CRO Race utrka za startove i ciljeve odabire gradove diljem Hrvatske, povezujući tako sjever i jug, primorje i kontinent. Dodatna vrijednost utrke, osim sportskog i promotivnog segmenta, jest i promicanje zdravog i aktivnog načina života, naročito među mlađim generacijama koje se, u sklopu glavne utrke, imaju prilike natjecati na Kids CRO Race-u odnosno virtualnom natjecanju za djecu školske dobi na trenažerima.


16/03/2023

Vezane objave