Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Advent u Malinskoj 2022.

4.12.-31.12.2022.

MALINSKA S NIKAD JAČIM ADVENTOM

 

Po prvi put će se paliti adventske svijeće, posebna atrakcija Kuća Djeda Božićnjaka…

 

Pripremili smo bogat program s nekoliko jedinstvenih atrakcija i raznovrsnih aktivnosti, koje će Malinsku ove godine zasigurno svrstati među itekako poželjne destinacije u adventsko vrijeme.

 

 

Prednajava blagdanskog programa održat će se u petak, 2. prosinca predstavljanjem čakavskoga prijevoda knjige “Mići princ”, u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, s početkom u 17 sati.

 

Otvorenje manifestacije Advent u Malinskoj započinje u centru, 4. prosinca, s početkom u 17 sati. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Adventa popratit će paljenje adventskih svijeća i božićnih lampica. U bogatom programu sudjelovat će zborovi, plesači, folklor i brojni drugi izvođači, a nakon svečanog čina paljenja lampica svoj će nastup održati „Kumpanija Tramuntana“ uz podršku DJ-a.

 

 

 

U ponedjeljak, 5. prosinca očekuje nas jedinstven događaj – Doček Djeda Božićnjaka i otvaranje njegove kuće, u Kući dubašljanske baštine, u Bogovićima. Program će započeti u 17 sati, s prigodnim glazbenim programom a netom nakon toga stići će Djed Božićnjak svojim vlakićem.

 

Sveti Nikola, prema najavama u Malinsku stiže morskim putem u utorak, 6. prosinca, s prigodnim programom te podjelom darova djeci od 2 do 6 godina starosti.

 

 

 

Dječji dan održat će se u Kući Djeda Božićnjaka, 11. prosinca. U sklopu programa održat će se mađioničarska prestava i radionica pisanja pisama Djedu.

 

Kuća Djeda Božićnjaka bit će otvorena petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati, osim 11.prosinca, kada će kuća biti otvorena i u vrijeme održavanja aktivnosti povodom Dječjeg dana, od 11 do 15 sati, te će se do nje moći i vlakićem koji će besplatno voziti Malinskom.

 

Osim dječjih programa održat će se i dva velika koncerta na rivi, s početkom u 18 sati. Gazde i Speen Band nastupit će 9. prosinca, a 18. prosinca zakazan je nastupDamira Kedže i njegovog banda te kvartetaCoffee Shop Acoustic.

 

U petak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, će se u DUBoak-u održati“Božić po domaću”  –  koji će nas podsjetiti na stare Božićne običaje.

 

 

17. prosinca će se u suradnji s TZO Omišalj održati Adventska biciklijada. 

 

Ljubitelji klapske pjesme na svoje će doći 19. prosinca kada se u DUBoaku održava koncert “Klapski Božić” na kojem će ženka klapa „Porto Re“ i muška klapa „Kraljevica“ zapjevati najljepše božićne pjesme.

 

Prigodni oredblagdanski After Job Party održat će se 23. prosinca, na rivi, s početkom u 14 sati. Nastupit će klapa Baladur a program će upotpuniti načelnik sa zdravicom i čestitkom povodom nadolazećih blagdana.

 

Nakon završetka Adventa, kraj 2022. godine obilježit će se tradicionalnim koncertom u župnoj crkvi sv. Apolinara 30. prosinca u 18:30 sati te manifestacijom „Zaplivajmo na Silvestrovo“, 31.12. prosinca u 11:00 sati.

 

 

 

Školski božićni koncert održat će se 19. prosinca.

 

Tako će Malinska po prvi put imati ovako sveobuhvatan Advent, a organizatori se nadaju velikom odazivu posjetitelja uz nadu da će ovo premijerno izdanje ovako bogatog programa biti izvrstan temelj za nadogradnju i pozicioniranje Malinske kao nezaobilazne destinacije ljubitelja adventskih događanja. Ili, kako poručuju domaćini, “možda će rukama i biti hladno, ali će zato oko srca sigurno biti toplo”.

 

Organizatori manifestacije Advent u Malinskoj su TZO Malinska – Dubašnica, u suradnji s Općinom Malinska – Dubašnica i Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak.


23/11/2022

Post Correlati