E-bicikle na otoku Krku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikloturizam je popularna turistička i rekreativna aktivnost u svijetu. Prema procjenama UNWTO‐a (United Nations World Tourism Organization), u Europi trenutačno postoji više od 60 milijuna aktivnih biciklista. U Strategiji razvoja turizma RH do 2020. godine cikloturizam je prepoznat kao jedan od proizvoda s najvećom perspektivom razvoja te kao oblik aktivnosti od osobitog značaja.

Povodom toga, na otoku Krku je izgrađen sustav e-bicikala kojem je cilj, dugoročno, rezultirati produženjem turističke sezone, odnosno povećanjem broja turističkih dolazaka i noćenja, osobito u pred i posezoni, uz posebno osmišljene turističke pakete.

U sklopu projekta, u gradu Krku i svim otočnim općinama, izgrađene su stanice za iznajmljivanje bicikala koje se sastoje od upravljačkog ormara, 10 postolja s e-biciklima i klupe za punjenje laptopa ili mobitela te popravak samih bicikala. Svi sustavi za iznajmljivanje e-bicikala međusobno su umreženi tako da se e-bicikl može iznajmiti na jednoj, a vratiti na drugoj lokaciji. Prednost takvog koncepta povezivanje je čitavog otoka te umrežavanje svih općina i grada Krka u jednu cjelinu.

Korištenje sustava vrlo je jednostavno, a sve upute možete pročitati na sljedećem linku http://www.ekootokkrk.hr/krk-bike

Cijena iznajmljivanja: 20 kn/sat (prvih 5 minuta se ne naplaćuje)
Obračunska jedinica: minuta
Električni bicikl se može iznajmiti od 0 – 24 h
Minimalni iznos na prepaid računu: 40 kn

Registracija se može izvršiti kod preuzimanja bicikala slijedeći upute na samim punionicama ili unaprijed putem web aplikacije Go2Bike na linku u nastavku https://app.go2bike.hr/


07/05/2021