Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

Chefu Marinu Pleše otišao trofej za mladog talenta godine!

Među top 300 restorana Hrvatske koji se ističu svojom kvalitetom, uvršten je ove godine u Gault & Millau kulinarski vodič po prvi puta i restoran Vila Rova, a chef restorana Marin Pleše proglašen je mladim talentom 2024. godine.

U hotelu Esplanade, sinoć su dodjeljene nagrade najboljim hrvatskim restoranima i chefovima, te je trofej za Mladi talent godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault & Millau za Hrvatsku osvojio Marin Pleše- chef restorana Vila Rova, iz Malinske na otoku Krku.

Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka, te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca.

Stečeno iskustvo pretočit će u nadolazećoj sezoni, koja započinje iduće subote, 27. travnja, u inovativne nove recepte, organizaciju rada u kuhinji i usavršavanje odnosa prema gostima, te će nastaviti doprinositi svojoj strasti – unaprjeđenju gastronomske scene otoka Krka i Kvarnera.

 

 

Vila Rova po prvi puta uvrštena u gastronomski vodič Gault & Millau za Hrvatsku

Ujedno je na večeri predstavljeno i sedmo izdanje dvojezičnog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault & Millau za Hrvatsku u koji je po prvi puta uvršten restoran Vila Rova. U vodiču uvršteno je 300 top restorana Hrvatske, koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću.

Evo kako je u vodiču opisano iskustvo restorana: „Vila Rova, jedini fine dining restoran na otoku Krku, nalazi se u hotelu, od mora odvojenim lijepim maslinikom. Uz à la carte menu Vila Rova gostima nudi i degustacijski menu, nazvan The Bridge, a izraz je vizije i vještine chefa. Za početak smo kušali kruh od žirovog brašna uz odlično maslinovo ulje. Posebno nam se svidjelo predjelo, izvrsni sirovi škamp u obliku tortice na kremi od pečene mrkve i limete. Jednako dobre bile su i šurlice s raguom od kozlića i pestom od sušenih rajčica, te file jadranske tune s kremom od poriluka i peršina, tostiranim lješnjacima i tapenadom od maslina i blitve. Odličan dessert lijepo je zaokružio gastronomski užitak. Ljubazno osoblje pažljivo će vas pratiti kroz cijelu večeru.”

 

 

Marko Škarica- novi maître d’ restorana Vila Rova

Timu Vila Rova nedavno se pridružio i Marko Škarica, iza kojeg stoji bogato iskustvo pozicije maître d’ i sommeliera u rovinjskom restoranu Agli Amici s Michelinovom zvjezdicom te tri godine iskustva u kvarnerskom Draga di Lovrana na poziciji glavnog sommeliera.

Škarica je u prošlosti odnio nagradu najboljeg sommeliera Istre i Kvarnera, a 2019. je bio među finalistima za izbor najboljeg sommeliera Hrvatske. Svojim će iskustvom pridonijeti proširenju i unaprjeđenju vinske karte restorana Vila Rova.

Restoran Vila Rova otvara svoja vrata u subotu, 27. travnja u novom ruhu. Sezonu 2024. u restoranu Vila Rova zasigurno će obilježiti i potpuno preuređena sala restorana koja će pružiti osvježeni ambijent za uživanje u delicijama Marina Plešea te biti mjesto novih susreta i stvaranja ukusnih uspomena starim i novim gostima na Krku. Nova sala projekt je arhitektice Barbare Turčić Gajzler i tvrtke za projektiranje Marconico d.o.o.


19/04/2024