Obala 46, 51511 Malinska, Hrvatska

ADVENTSKA BICIKLIJADA – ADVENT BIKE 2019

Biciklističke vožnje na Kvarneru ne završavaju s hladnijim danima. Adventsko vrijeme darivanja, radosti i zajedništva idealno je za druženje za...

Biciklističke vožnje na Kvarneru ne završavaju s hladnijim danima. Adventsko vrijeme darivanja, radosti i zajedništva idealno je za druženje za dva kotača. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na rekreativnoj biciklijadi ADVENT BIKE u Njivicama i Malinskoj koja će osim same vožnje pružiti i upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti kraja. Ovoga puta posjećujemo ostatke antičkog grada Fulfinum Mirine i zbirku arheoloških nalaza Cickini.

Biciklijada Advent bike će se održati u subotu, 7. prosinca 2019., a organizatori biciklijade su Turistička zajednica Općine Omišalj, Turistička zajednica Općine Malinska – Dubašnica i Promotiv Travel Outdoor. Start i cilj biciklijade je na rivi u Njivicama.

Iz centra Njivica krećemo obalnom šetnicom do Kijca gdje nas čeka prvi uspon do makadamske ceste  kojom ćemo nastaviti do Svetog Vida. U Svetom Vidu nas očekuje posjet Zbirci arheoloških nalaza Cickini nakon čega se spuštamo do centra Malinske i Rajskog cestom nastavljamo u smjeru Njivica. Ukoliko vam je i ovaj kraći krug dovoljan za vožnju, ostajete u Njivicama i čekate povratak ostatka grupe. Biciklijada se nastavlja prema Omišlju. Slijedi posjet Arheološkom parku Mirine uz kraći odmor i okrjepu. Povratak u Njivice i zasluženi ručak.

PROGRAM:

9:00 – 10:00         okupljanje i prijave sudionika (Riva Njivice)
10:00                     start biciklijade
11:00                     odmor i okrjepa u Sv. Vidu uz posjet Arheološkoj zbirci Cickini
13:00                     odmor i okrjepa u Mirinama uz posjet ostacima rimskog grada Fulfinuma
14:00                     završetak ture
14:30                     zajednički ručak (Rivica)

KOTIZACIJA….. 40 kn

Kotizacija uključuje:
– ručak
– degustacije/ okrjepe
– organizaciju
– vođenje

-Poklon iznenađenja

Napomena: djeca do 12. godina (u pratnji roditelja) ne plaćaju kotizaciju

 RUTA: Njivice – Sv.Vid – Malinska – Njivice – Mirine (Omišalj) – Njivice
DULJINA RUTE: 29 km
UKUPNI USPON: 200 m
PODLOGA: 60% asfalt, 40% makadam

PREDPRIJAVE: do petka 6. prosinca putem on-line obrasca https://bit.ly/2s022bd

NAPOMENA:
Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa te slušati upute vodiča/redara.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora biciklijade ili treće pravne i fizičke osobe. Organizator zadržava pravo izmjene rute zbog novonastalih neočekivanih prilka.